Kutić za velike


 
Iz Preporuka za rad s djecom rane i predškolske dobi koje je izdalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 
 Dragi roditelji,
 
Završili smo s planiranjem organizacije rada od ponedjeljka, 11.svibnja do petka 22. svibnja.

Raspored je izrađen prema broju pristiglih potpisanih IZJAVA o dolasku djece te Vam ovim putem zahvaljujemo što ste ih poslali u zadanom roku. Ukoliko ste u Anketi prošli tjedan naznačili da dijete dolazi u vrtić, a NISTE potpisali IZJAVU, smatramo da ste odustali od dolaska u vrtić.

Molimo sve koji su potpisali IZJAVU o dolasku da u petak, 8. svibnja, u periodu od 7 do 12 sati, donesu vrećicu (NE ruksak) sa stvarima svojeg djeteta. U vrećicu stavite rezervnu robicu, pidžamu, pelene ako su potrene i sve ostalo što i inače dijete nosi u vrtić. Vrećicu, naravno, označite imenom, prezimenom i skupinom koju dijete pohađa kako bismo ih već u petak mogli razmjestiti u predviđene garderobice.

Svima koji dolaze u ponedjeljak poslati ćemo mailom posebne upute o vremenu dolaska/odlaska te mjestu predaje djece odgajateljicama odnosno mjestu preuzimanja djece nakon vrtića. U rasporedu će pisati koje odgajateljice će biti s djecom sljedeća 2 tjedna.

Napominjemo kako se u ovom periodu posebne organizacije ne provode posebni programi (dramski, engleski).

Hvala Vam na suradnji i vidimo se u ponedjeljak.

 

Vaša Potočinica

 

 Poštovani roditelji,

 

ovim vas putem obavještavamo da će se upisi u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb, ove godine po prvi puta provoditi na daljinu odnosno elektroničkim putem.

Prijave za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimat će se od 25. svibnja 2020., a o svim detaljima bit će te pravodobno obaviješteni. Dragi roditelji,

poslali smo Vam e-mail sa Pismom za roditelje djece koja dolaze 11.5.2020., potom pripadajuću Izjavu roditelja - Vrtići Grada Zagreba koju je potrebno potpisati i dostaviti najkasnije do srijede 06.svibnja te Upute HZJZ s kojima svi trebaju biti upoznati. Ukoliko, slučajno, mail niste dobili ili iz nekog razloga ne možete otvoriti privitke, možete ih pogledati/pročitati ovdje. 

Pismo za roditelje

Izjava roditelja

Upute HZJZ


 

Vaša Potočnica
Dragi roditelji,

primili smo upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu. Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani ukljkučeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu. 


Upute možete detaljno pročitati OVDJE

 Dragi roditelji,    

pedagoginja Dunja je svima koji primaju e-obavijesti poslala i upit o potrebi dolaska djece u vrtić. Ukoliko niste vidjeli upit i obavijest, možete ih pročitati OVDJE. Molimo Vas da nam javite svoj odgovor do srijede, 29.4.2020. na način opisan u obavijesti. Jedno od pitanja koje ćete se pitati je hoće li djeca biti sa svojim tetama u svojim grupama?

 

  • U načelu, djeca bi trebala biti sa svojim matičnim odgajateljima u svojim matičnim skupinama, ALI konačna organizacija ustanove će, vjerujemo, ovisiti o odlukama nadležnih institucija sukladno broju prijavljene djece.
  • O organizaciji rada i boravku djeteta u vrtiću bit ćete obaviješteni po donošenju konačne odluke.

 

Vaša Potočnica

 
Dragi roditelji,

znamo da nam je svima teško prilagoditi se novom načinu života i svim izazovnim situacijama koje donosi. Odričemo se mnogih stvari koje smo (i još uvijek) smatrali normalnim i svakodnevnim. No, upravo zato, trebamo ostati pozitivni i vjerovati da će sve brzo proći te da ćemo se vratiti "u normalu". 

Kao što kaže Mile Kekin u svojoj novoj pjesmi :


"ko što svaka mora
proći mora
i ova će proći

ko što jednom zora

mora doći

i ovo će proći"


OVO ĆE PROĆI 


30.3.2020.

Poštovani roditelji,

Stručni tim Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, izradio je materijal „Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa“. Nadamo se kako isti može biti dodatni resurs za pružanje podrške i osnaživanje naših najmlađih. Možete ga preuzeti na sljedećem linku
23.3.2020.

Dragi roditelji, 

u ovoj nepredvidljivoj i stresnoj situaciji, svi pokušavamo što više pomoći našim najmlađima. Na web stranici Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba možete pročitati i informirati se o najboljem načinu ponašanja i objašnjavanja situacije svojoj djeci u slučaju potresa. Pogledajte! 

 

Obavijest nadležnih možete pročitati ovdje
11.03.2020.

Dragi roditelji,

S obzirom na globalnu situaciju vezanu uz povećanu zabrinutost zbog širenja različitih zaraznih bolesti i pojedine medijske natpise te izjavu gospodina Marasa, a vezano uz nedostatak osnovnih higijenskih uvjeta u dječjim vrtićama, obavještavamo sve svoje korisnike, roditelje, posjetitelje i suradnike kako dječji vrtić Potočnica ima osiguranu dovoljnu količinu higijenskih sredstava. 

Prema Godišnjem planu i programu odgojno-obrazovnog rada dječjeg vrtića „Potočnica“ redovito se provode sve mjere zdravstvene zaštite i higijene, što je u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi. Nadalje, prema zahtjevima HACCP programa, konstantno provodimo pravilno korištenje higijenskih i antiseptičkih sredstava, provodimo mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kontrolu mikrobiološke čistoće objekta te higijenske mjere s djecom u cilju očuvanja njihovog zdravlja i sigurnosti.

Zahvaljujemo vam na suradnji i povjerenju!

Srdačno i s poštovanjem,

Vaša Potočnica

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao plakat/letak za informiranje o virusu i zaštiti od istog. Možete ga pronaći na ovom linku.

link na unicefovu stranicu:  https://www.unicef.org/croatia/price/koronavirus-upute-za-odgojitelje-ucitelje-i-nastavnike

Ispiši stranicu